Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Λιβαδειά, τις δηλώσεις του δημάρχου Λεβαδέων και την κρατική ευθύνη


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ο.Μ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Λιβαδειά 23/10/2020

Για την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Λιβαδειά,
τις δηλώσεις του δημάρχου Λεβαδέων και την κρατική ευθύνη

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες ζούμε την έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή της Λιβαδειάς που βάζει από αύριο το νομό μας στην «πορτοκαλί» ζώνη επικινδυνότητας. Σημαντική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι το γεγονός ότι ο ιός χτύπησε επιχείρηση της περιοχής μας.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο δήμαρχος κος Ταγκαλέγκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΕΙΡΙΟ, (από όπου και η φωτογραφία), μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που τυχόν απειλούνται ή παρεμποδίζονται από τον εργοδότη τους να παραμείνουν στο σπίτι αν έχουν συμπτώματα του κορονοϊού, να επικοινωνούν μαζί του για την επίλυση του προβλήματος. Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις του δημάρχου, πιστεύουμε ότι, για όλα τα δημόσια πρόσωπα, προέχει η βούληση για την ανάδειξη της συλλογικής ευθύνης.

Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια θεσμικά όργανα, την επιθεώρηση εργασίας, την πολιτική προστασία κ.α., όπως σωστά ζητά με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά να ενημερωθούν  οι πολίτες της Βοιωτίας από την Περιφερειακή Αρχή, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό σε εργοστάσια και επιχειρήσεις και ποια είναι τα αποτελέσματα.

Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, αλλά η κρατική ευθύνη είναι σημαντικότερη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λιβαδειάς