Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Υποψηφιότητες και Βιογραφικά Βοιωτίας για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


 

1.   ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)

2.   ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

3.   ΚΑΝΔΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

4.   ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

5.   ΡΕΝΤΖΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΑ)

6.   ΣΠΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

7.   ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

..................................................

Ελίζα Γεωργαντά

Ζω στη Λιβαδειά, είμαι παντρεμένη με το Νίκο Θηβαίο και μητέρα 2 παιδιών.

Σπούδασα Μαθηματικός και είμαι εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο.

Δραστηριοποιήθηκα συνδικαλιστικά στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας επί πολλά χρόνια ως πρόεδρος, γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος επί θητείας της δημάρχου Γ. Πούλου και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Υπήρξα υποψήφια νομάρχης Βοιωτίας, αρκετές φορές υποψήφια βουλευτής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και δραστηριοποιήθηκα ως μέλος της ΟΜ Λιβαδειάς από διάφορες θέσεις ευθύνης, πάντα στον ίδιο κομματικό φορέα. Σήμερα είμαι αναπληρώτρια συντονίστρια στην ΟΜ Λιβαδειάς.

Συνεχίζοντας σταθερά την πορεία μιας ζωής στην αριστερά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύοντας ότι η ως τώρα στάση και εμπειρία μου θα μου επιτρέψει να ανταποκριθώ στις νέες προκλήσεις που μπαίνουν μπροστά στο κόμμα μας και την κοινωνία για την πολιτική αλλαγή, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

..................................................

Σοφία Γκικοπούλου



.................................................

Ιωάννα Κανδύλη

    Η Ιωάννα Κανδύλη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θήβα Βοιωτίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων με ειδίκευση στον Παιδαγωγικό Τομέα. Το 2021 ξεκίνησε σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από το 2007 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

    Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Σύριζα Θήβας. Συμμετέχει ενεργά στα κοινά και έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση. Είναι μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Θήβας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και υπεύθυνη για θέματα Εκπαίδευσης, Ισότητας των Φύλων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας

ioannakandyli@gmail.com

..................................................

Πούλου Γιώτα


Γεννήθηκα στο Κυριάκι Βοιωτίας και σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Παρίσι. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ζω και εργάζομαι στη Λιβαδειά όπου διατηρώ Τεχνικό Γραφείο και ως αρχιτέκτονας – πολεοδόμος ασχολούμαι με μελέτες του Δημοσίου και μελέτες -κατασκευές ιδιωτικών έργων. Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Δραστηριοποιούμαι σε κινήματα πολιτών, τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και από το 2002 μέχρι σήμερα, έχω συνεχή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού ως δημοτικός σύμβουλος συμμετέχοντας σε πολλές επιτροπές και θέσεις ευθύνης.

Την δημοτική περίοδο 2014-2019 εκλέχτηκα Δήμαρχος Λεβαδέων.

Με την διοίκησή μας ο Δήμος Λεβαδέων σχεδίασε και εξασφάλισε τις χρηματοδοτήσεις για ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων που έβαλαν τη βάση για τη ριζική αναβάθμιση του Δήμου Λεβαδέων, τον ανέδειξε σε «πρωταθλητή» στην κοινωνική πολιτική σε επίπεδο Περιφέρειας, ενώ έδωσε και κέρδισε τη μεγάλη μάχη για την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό.

Με το πιλοτικό πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων, ΕΣΤΙΑ, συνεργάστηκε με την ‘Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και αναγνωρίστηκε από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ως Δήμος–πρότυπο φιλοξενίας και αλληλεγγύης και τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο «Best City Awards 2018».

Ως εκλεγμένο μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και της ΚΕΔΕ συμμετείχα στις αντίστοιχες επιτροπές Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.

Επίσης διετέλεσα τακτικό μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (2014-2019).

Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο διατηρώ τη θέση μου στο Δημοτικό συμβούλιο, ως επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων με την παράταξη «Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Έχω εκλεγεί μέλος της ΚΕΔΕ. ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Είμαι μέλος της Οργάνωσης Μελών Λιβαδειάς

Το 2012 συμμετείχα στις εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφια βουλευτής

Το 2019 εκλέχτηκα βουλευτής, στη Βοιωτία.

Συμμετέχω σε δύο επιτροπές του Κοινοβουλίου: Διαρκής Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών καθώς επίσης και στην υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών.

Συμμετέχω επίσης σε δύο επιτροπές Φιλίας της Βουλής: Ομάδα Ελλάδας - Γαλλίας ως γραμματέας και Ελλάδας-Ουγγαρίας ως μέλος.

Ταυτόχρονα σε επίπεδο κομματικών Επιτροπών Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), συμμετέχω για τα θέματα προσφυγικού και μετανάστευσης, κοινωνικής πολιτικής και περιβάλλοντος.

Τέλος, σε πολύ καλή συνεργασία με την Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θέματά τους στη Βουλή με Ερωτήσεις και αναφορές, αφού δεν έχουν βουλευτική εκπροσώπηση.

..................................................

Εύα Ρέντζου

..................................................

Σπύρου Άγγελος

..................................................

Χρήστου Ευαγγελία

..................................................