Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ: ΔΕΥΑΘ: 4 Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις


Η Συντονιστική Επιτροπή  της Ομάδας Μελών Θήβας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε στις 20 Μαρτίου και συζήτησε θέματα και προβλήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον Δήμο Θηβαίων.

Το πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας απασχόλησε τη διαδικτυακή μας συνάντηση. Συζητήθηκαν  τα θέματα υδροδότησης καθώς και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΘ τόσο για την πόλη της Θήβας όσο και για τις κοινότητες της.

Τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης τόσο από τη διοίκηση της επιχείρησης όσο και από τον Δήμο Θηβαίων και για τα οποία περιμένουν απάντηση και αγωνιούν οι Θηβαίοι πολίτες αλλά και οι κάτοικοι είναι:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα  υλοποίησης τιμολόγησης και αποστολής λογαριασμών στις Δημοτικές Ενότητες Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών; Ισχύει ότι έχουν να λάβουν λογαριασμούς πληρωμής περισσότερο από 3 χρόνια; Πώς προβλέπεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και πώς θα πληρωθούν αυτές οι καταναλώσεις;

2. Ποιο θα είναι το τιμολογιακό καθεστώς της χρέωσης ανά περιοχή με δεδομένο ότι σε πολλές περιοχές δεν έχουν πραγματοποιηθεί έργα ύδρευσης και αποχέτευσης;

3. Ποιο είναι το πλάνο τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων -ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ- ανάμεσα στον δήμο και τη ΔΕΥΑΘ;

4. Υπάρχει πλάνο ορθολογικότερης χρέωσης των πολιτών για την κατανάλωση  νερού δεδομένου ότι είμαστε ανάμεσα στους δήμους με τις υψηλότερες χρεώσεις;

Όπως ενημερωθήκαμε έχει ζητηθεί από τη ΔΕΥΑΘ αρκετές φορές ενημέρωση για αυτά τα θέματα από εκπροσώπους της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»  χωρίς να έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και σε άλλα που θα θέσουν οι δημοτικές παρατάξεις, τα τοπικά συμβούλια και οι πολίτες.

Σεβόμενοι τα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει τρόπος ενημέρωσης και πεδίο διαλόγου.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΘΗΒΑΣ