Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Βοιωτίας: Για τις εκλογές των ομοσπονδιών και το μόνιμο «λουκέτο» στον αθλητισμό

 

02/04/2021

Απόλυτη συντριβή της κυβέρνησης στις εκλογές των ομοσπονδιών, με φόντο το μόνιμο «λουκέτο» στον αθλητισμό

Οι εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες αποτέλεσαν για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υφυπουργό Αθλητισμού την απόλυτη συντριβή, ένα πολιτικό «Βατερλό​.

Από την αρχή της θητείας του, ο υφυπουργός Αθλητισμού με έναν πρωτοφανή καταιγισμό ωμών παρεμβάσεων επεδίωξε να ελέγξει τις αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών και να εγκαθιδρύσει έναν στενό κομματικό μηχανισμό.

Όποιον ή όποια υποστήριξε, καταποντίστηκε!

Για να πετύχει το σκοπό της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε, δια του υφυπουργού Αθλητισμού, μια βίαιη και πρωτοφανή επίθεση συκοφάντησης, απαξίωσης και διαπόμπευσης αθλητικών στελεχών με μακρά προσφορά στο αθλητικό κίνημα. Με σωρεία «φωτογραφικών» τροπολογιών, με «φωτογραφικές» άρσεις κωλυμάτων, με πληρωμένη προπαγάνδα σε φιλικά ΜΜΕ, έσπειρε τον διχασμό στον αθλητισμό. Δεν δίστασε να εντάξει στον σκοπό του και να εκμεταλλευτεί τις τρομακτικές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στους αθλητικούς χώρους, εργαλειοποιώντας χυδαία αθλητές και αθλήτριες που δόξασαν τη χώρα.

Για πρώτη φορά, ενεργά σωματεία δεν είχαν τη δυνατότητα ψήφου. Για πρώτη φορά, το 50% των σωματείων αποκλείστηκε από τις εκλογές με… απόφαση υφυπουργού. Με μια απίστευτη τροπολογία κατήργησε τα καταστατικά των Ομοσπονδιών για να επιβάλει τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ζαγοράκη ως Πρόεδρο στην ΕΠΟ!

Όλα αυτά σε συνθήκες κορύφωσης της πανδημίας και με τον αθλητισμό να βρίσκεται σε μόνιμο «λουκέτο» εδώ και έναν χρόνο, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και εξαιτίας της ανικανότητας του κ. Αυγενάκη να υποστηρίξει, ό,τι εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, όπου ο αθλητισμός συνεχίζει να αναπνέει και δεν έκλεισε ποτέ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική υπεύθυνη για την καταστροφή του αθλητισμού, για το «λουκέτο» στα γυμναστήρια, στις σχολές χορού, στους χώρους εκμάθησης μαχητικών αθλημάτων και στις αθλητικές ακαδημίες. Είναι υπεύθυνη για την δραματική καθημερινότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι (επαγγελματίες, αθλητές, προπονητές, γυμναστές) που δεν έχουν εισόδημα έναν χρόνο τώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας χαιρετίζει το αθλητικό κίνημα και τους Βοιωτούς εκπροσώπους στις ομοσπονδίες που αντιστάθηκαν στον διχασμό και ακύρωσαν την πρωτοφανή επίθεση κατάλυσης της δημοκρατίας και την ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες αποτελεί έναν θρίαμβο της αθλητικής κουλτούρας απέναντι σε παλαιοκομματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Ευχόμαστε στις νέες διοικήσεις να έχουν μια καλή και δημιουργική θητεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αρωγός όλων των Ομοσπονδιών και όλων των Αθλητικών Συλλόγων της Βοιωτίας στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση και αναστήλωση του αθλητισμού μας.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ