Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ!


Συμμετείχα το Σάββατο 15/5/2021 στην  εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας με τον Νίκο Παππά, βουλευτή και Τομεάρχη Υποδομών με θέμα: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό».

Στην ανοιχτή συγκέντρωση στο Λιδορίκι μας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ν. Πέτρου και ο Δήμαρχος Δωρίδας, Γ. Καπετζώνης. Παραβρέθηκαν επίσης και απεύθυναν χαιρετισμό, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γ. Σαρακιώτης, ο πρ. βουλευτής Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης των Δήμων της Φωκίδας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δρ. Παρασκευάς και Σπ. Λάμπου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, Γ. Αλεξανδράκης, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών, Αγ. Χριστοφόρου και Αλ. Ράνιος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αποχέτευσης, Γ. Ραντίτσας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού, Β. Γιαννούσας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Το ομόφωνο μήνυμα ήταν όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα και αυξήσεις στην υδροδότηση οικισμών, αλλά και στην άρδευση γεωργικών εκτάσεων.  

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η αποτροπή της προωθούμενης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η διαχείριση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος (ΕΥΣ) Αθήνας της ΕΥΔΑΠ Παγίων θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ). Οι υποδομές του συστήματος (φράγματα, αντλιοστάσια, δίκτυα) δεν ανήκουν πουθενά στον κόσμο σε ιδιώτες και όπου αυτό επιχειρήθηκε (Παρίσι, Ολλανδία κ.α.), απέτυχε και επέστρεψαν στον δημόσιο έλεγχο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών για απρόσκοπτη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, όπως υγεία, παιδεία, ενέργεια και νερό. Το νερό δεν είναι μόνο δημόσιο αγαθό, είναι και ανθρώπινο δικαίωμα!

 

Οι δηλώσεις μου στο STAR Κεντρικής Ελλάδας: https://www.youtube.com/watch?v=uOtzzY_yp78

 









 

 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βοιωτίας