Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΔΤ ΟΜ Λιβαδειάς ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Νίκη των λαών κατά́ του Ναζισμού́ και του Φασισμού́

 

Τιμήθηκε σήμερα, η 9η Μάιου 1945, ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και η νίκη των λαών κατά́ του Ναζισμού́ και του Φασισμού́. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εδώ και 76 χρόνια η 9η Μαΐου είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Πρόκειται για την ημέρα που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων (1945) και τελείωσε οριστικά, για την Ευρώπη, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Κι ενώ η Ημέρα γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη γιατί σηματοδοτεί την παύση του καταστροφικού́ πολέμου και της εξάπλωσης του Φασισμού́, με τις ολέθριες επιπτώσεις στην ανθρωπότητα, στην Βοιωτία η εκδήλωση υποβαθμίστηκε. Είτε από πολιτική́ αβελτηρία είτε από́ σκοπιμότητα, οι αιρετοί που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, εκπρόσωποι τους καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έλαμψαν δια της απουσίας τους από την εκδήλωση.

Οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι αλλά́ και όλη η κοινωνία, έχουμε ευθύνη να διατηρούμε την μνήμη ζωντανή́ και να διαπαιδαγωγούμε την νέα γενιά́ με αντιφασιστικές ιδέες, υπέρ της Ειρήνης και κατά́ των πολέμων. Άλλωστε αυτή́ η τιμή́ αρμόζει σε όλες και όλους αυτούς τους ήρωες που αντιστάθηκαν, και θυσίασαν την ζωή τους διαχρονικά́, για την Εθνική κυριαρχία, την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα είναι διαρκής και χρειάζεται η ευαισθητοποίηση όλων μας για να μη ξαναζήσουμε, απάνθρωπα ολοκαυτώματα και αφανισμούς πληθυσμών.

Τιμή́ και δόξα στην Εθνική μας Αντίσταση!

Ποτέ ξανά Φασισμός

Ποτέ ξανά πόλεμοι

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς