Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Με αφορμή το περιστατικό του 18 χρόνου μοτοσικλετιστή

 

21/07/2021

Το δυσάρεστο περιστατικό του 18 χρόνου μοτοσικλετιστή που βρέθηκε τραυματισμένος, αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις του Νοσοκομείου Λιβαδειάς σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως αυτή του αξονικού τομογράφου.

Καταδεικνύει την στρατηγική επιλογή της δεξιάς διακυβέρνησης για κανονικοποίηση, απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων και των λειτουργών της που δίνουν εδώ και καιρό μια άνιση μάχη σε πολλαπλά επίπεδα.

Οι γιατροί καλούνται να κάνουν διαγνώσεις στα τυφλά ή να ζητούν επειγόντως διακομιδές των κρίσιμων περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παίζουν την ίδια τους την ζωή κορώνα –γράμματα.

Ως Σύριζα –Προοδευτική Συμμαχία δηλώνουμε ανήσυχοι για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη της Λιβαδειάς και απαιτούμε οι θεσμικοί ιθύνοντες να ενημερώσουν τον Βοιωτικό λαό για τα πεπραγμένα τους, την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της δημόσιας υγείας και τις ενέργειες τους για την αποτροπή της απαξίωσης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό, προσβάσιμο για όλους τους πολίτες, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε βορά επιχειρηματικής δράσης όπως σαφώς επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ (βλέπε ΣΔΙΤ).

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον άτυχο 18χρονο.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βοιωτίας