Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΔΤ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΘΗΒΑΣ, ΟΧΙ στον εμπαιγμό! ΟΧΙ στο κλείσιμο του νοσοκομείου Θήβας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/07/2021

Σε ποιους απευθύνει την προτροπή του ο Δήμαρχος της πόλης μας, προσφάτως επικαλούμενος το γνωμικό του Αισώπου «η ισχύς εν τη ενώσει»; Άραγε ποιους καλεί να ενωθούν, ώστε να αποκτήσουν δύναμη και να στραφούν εναντίον ποιων;

Είναι προφανής η αδυναμία του να υπερασπιστεί, από τη θέση του, το αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα των δημοτών του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της πρώην Επαρχίας Θηβών, στην ακώλυτη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, που υποδαυλίζεται με την εσκεμμένα παραπαίουσα λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο χώρος της Ν.Δ. στον οποίο ανήκει και πολιτεύεται ο Δήμαρχος, έχει θέσει τους δικούς της όρους σχετικά με τις προϋποθέσεις της λειτουργίας των Νοσοκομείων, θεωρώντας αδιανόητη την συνύπαρξη υφιστάμενων Δημόσιων Νοσοκομείων σε απόσταση 20 και 30 χιλιομέτρων.

Η αλήθεια και η σκοπιμότητα που εξυπηρετεί είναι τελείως διαφορετική. Αποβλέπει στην ιδεοληπτική θέση, της μείωσης του κράτους και παραχώρησης ζωτικών λειτουργιών του δημόσιου και κοινού συμφέροντος σε επιτήδειους ιδιώτες, που στον βωμό του κέρδους και με όλη την απληστία, που τους διακρίνει, απαξιώνουν τους ανθρώπους αντιμετωπίζοντάς τους ως κερδοφόρα νούμερα.

Ενόψει των προαναφερόμενων, η «εντολή» της ένωσης των δυνάμεων όλων των φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης μας, για την αποτροπή της δυσάρεστης εξέλιξης να κλείσει ή να συνεχίσει να υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο μας, ευχόμαστε, αν και λίγες οι ελπίδες που διατηρούμε, να μην χρησιμοποιείται από τον Δήμαρχο ως άλλοθι του, για το προαναγγελθέν επερχόμενο και αναπόφευκτο υπ’ αυτή την κυβέρνηση  κακό.

Η μοναδική λύση είναι η ανατροπή αυτής της κακής κυβέρνησης, πριν αρχίσει να πραγματοποιεί τα όσα έχει εξαγγείλει.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΘΗΒΑΣ