Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ορχομενού, θέλουμε έναν Δήμο ανοιχτό, δημοκρατικό, πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης

 


Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ορχομενού αποτελεί πολιτικό καθήκον να διεκδικούμε και να διατηρούμε την ελεγκτική μας ματιά για κάθε εξουσία, ιδιαίτερα όταν αντιλαμβανόμαστε πως εκείνη τείνει να γίνεται καταχρηστική.             

Η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και οι θεσμικές εκτροπές έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο αυτή την περίοδο της πρωτοφανούς διακυβέρνησης ΝΔ, επηρεάζοντας δυστυχώς και το αυτοδιοικητικό κομμάτι της πολιτικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου επιβεβαιώθηκαν, για άλλη μια φορά δυστυχώς, τα παραπάνω.

Από πότε η διαφωνία, η πολιτική αντιπαράθεση και θέση στον δημόσιο διάλογο αποτελούν "αλαζονεία"; Θεωρεί η Δημοτική Αρχή ότι δεν επιτρέπεται να ασκείται έλεγχος και κρητική στο έργο και τις πρακτικές της, οπότε κατά αυτήν, μόνο μικροπολιτική σκοπιμότητα και επικοινωνιακή τακτική μπορεί να υποκρύπτει αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών, φορέων, παρατάξεων, κομμάτων;

Για το ΣΥΡΙΖΑ Ορχομενού αποτελεί πολιτικό καθήκον να διεκδικούμε και να διατηρούμε την ελεγκτική μας ματιά για κάθε εξουσία, ιδιαίτερα όταν αντιλαμβανόμαστε πως εκείνη τείνει να γίνεται καταχρηστική.

Επειδή λοιπόν πολλοί θεωρούν πως το δημοκρατικό έλλειμμα ορίζει τα πάντα (επειδή μάλλον κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια), να ξεκαθαρίσουμε ότι αντίθετα με το "ρεύμα" των σκοτεινών αυτών καιρών, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μία παράταξη που λειτουργεί με βάση την δημοκρατία και τον σεβασμό σε κάθε έκφανση αυτής, αντίθετα με εκείνους που έχουν συνδέσει τους γνώριμους και οικείους τους κομματικούς μηχανισμούς με τσιφλίκια κάποιων βουλευτών.

Πιστεύουμε στον θεσμό της αυτοδιοίκησης ως ένα θεσμό δημοκρατίας, αυτοτέλειας, διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής. Θέλουμε έναν Δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό, έναν Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, έναν Δήμο κοιτίδα της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης. Με την θέσπιση κανόνων και σχέσεων μιας ριζικά διαφορετικής  ηθικής  και αισθητικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπολογίζοντας ισότιμα όλους τους πολίτες. Αντιτάσσουμε τη σεμνότητα της κοινωνικής προσφοράς και την ενεργό συλλογική συμμετοχή του εμείς, απέναντι στον παραγοντισμό, το συγκεντρωτισμό, την κυριαρχία του εγώ, την κατά ανάθεση διοίκηση. Υπερασπιζόμαστε την  αξιοκρατία και την ισονομία. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τι παλιό, φθαρμένο, απαξιωμένο σε επίπεδο αυτοδιοικητικού λόγου. Δεν φοβόμαστε τη διαφορετική άποψη, σεβόμαστε την ανεξαρτησία όλων των παρατάξεων και του κάθε Δημοτικού Συμβούλου. 

Χρήσιμη υπενθύμιση: στις δημοτικές εκλογές ο συνδυασμός "ΕΠΑΝΕΚΚΊΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" αναδείχθηκε πρώτος με 3.064 ψήφους και ποσοστό 38,89% και 11 δημοτικούς συμβούλους, ενώ η αντιπολίτευση με 4.814 ψήφους και με ποσοστό 61,11% ανέδειξε 16 συμβούλους. Αν θέλουμε να αντλήσουμε ένα μήνυμα από την ψήφο των Δημοτών, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από μια εντολή ουσιαστικής συνεργασίας. 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2021

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ορχομενού