Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και ο Μαζικός Αθλητισμός με τη διακοπή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ)!

 



Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη εντολή του Υφυπουργού Αθλητισμού για διακοπή της χρηματοδότησης των «Προγραμμάτων Άθληση για Όλους» (ΠΑγΟ) για την περίοδο 2021-2022!

Τα ΠΑγΟ είναι ένας καταξιωμένος θεσμός που εδώ και 40 χρόνια δίνει, μέσω των Δήμων, τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, σε παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, σε ηλικιωμένους, ΑμεΑ και Ρομά, να αποκτήσουν πρόσβαση στον αθλητισμό, να βιώσουν τη χαρά της σωματικής άσκησης.

Η μαζική συμμετοχή σε αυτά και η αδιάκοπη εφαρμογή τους, που ούτε τα μνημόνια δεν κατάφεραν να αναστείλουν, είναι οι μεγαλύτερες αποδείξεις της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητάς τους!

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού έρχεται τώρα, με μια πρωτοφανή εντολή, να διακόψει τη χρηματοδότησή τους, με σαθρές δικαιολογίες περί δήθεν ανάγκης αναδιοργάνωσής τους, αλλά και κινδύνων από την πανδημία. Δεν πείθει όμως κανέναν, διότι η αναδιοργάνωση μπορεί να γίνει με τα ΠΑγΟ σε λειτουργία, ενώ εδώ και μήνες όλες οι αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων!

Η κυβέρνηση «πετσοκόβει» ακόμη μία παροχή του κοινωνικού κράτους, στερώντας από 120.000 πολίτες τα οφέλη του αθλητισμού, αλλά και οδηγώντας 1.300 γυμναστές στην ανεργία!

Μετά την Υγεία, την Παιδεία και την Εργασία, ήρθε η σειρά του Μαζικού Αθλητισμού να πέσει θύμα των περικοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1a3wmhL9DRpxzoWvoV2pFv5dJ_ZcGHQZh/edit?fbclid=IwAR2OL_7uWB79Qrm9I2JVjYWKijCU9o6CQvE6mwBm8ZTJAYjCPGXh2uSCbNM


Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βοιωτίας