Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΔΤ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

 

29/04/2022

Η φετινή Πρωτομαγιά θέτει τους εργαζόμενους όλης της γης, κυρίως δε της χώρας μας, ενώπιον νέων προκλήσεων και συνιστά προσκλητήριο πάλης και αγώνων για την υπεράσπιση κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες. Η νεοφιλελεύθερη ολομέτωπη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

 Η φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, η ακρίβεια σε αγαθά καθημερινής χρήσης, η ληστρική επιδρομή στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από το δυσβάστακτο κόστος της ενέργειας για τα κέρδη των ολίγων, η συρρίκνωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η διάλυση του Ε. Σ. Υ, η εκτεταμένη διαφθορά και η διασπάθιση του δημοσίου πλούτου δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Μόνο η οργανωμένη, μαζική, καθημερινή πάλη και οι αγώνες του λαού και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στο εργοστάσιο, στους δρόμους και στις πλατείες μπορεί να εμποδίσει την επέλαση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής λαίλαπας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εμπνεόμενοι από το εμβληματικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη που έφυγε από κοντά μας την 1η Μάη του 1976 : '' Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί...Απάντηση θα πάρουν μ' ενότητα κι αγώνα, για να 'βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί.''

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ ΘΗΒΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/5/2022 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΘΗΒΑΣ