Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι αγρότες στις τεχνικές παρακολούθησης γης (monitoring), για να μην χρησιμοποιούνται αυτές ως «άλλοθι» περικοπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 



Με Ερώτηση που καταθέσαμε 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, κατόπιν πρωτοβουλίας του Β. Κόκκαλη, αναδείξαμε στη Βουλή τον απαράδεκτο αποκλεισμό εκατοντάδων βαμβακοκαλλιεργητών από τις πρόσφατες πληρωμές ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, λόγω του «monitoring»!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε φέτος σε διάφορες περιοχές της χώρας πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring), εν αγνοία των αγροτών και χωρίς να φροντίσει για την απαραίτητη προετοιμασία, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από την εφαρμογή του προγράμματος ήταν ο τιμωρητικός καταλογισμός ποινών, μέσω αδιαφανών διαδικασιών, αφού στις περιπτώσεις που υπήρξε κάποια ελάχιστη απόκλιση, με βάση τις δηλωθείσες εκτάσεις, ή και τεχνικό λάθος, «κλειδώθηκαν» τα ΑΦΜ και οι αγρότες έμειναν εκτός πληρωμής…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε για ακόμη μία φορά την υποκρισία και την αναλγησία της απέναντι στους παραγωγούς που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους!

Όλοι οι αγρότες της Βοιωτίας πρέπει έγκαιρα να λάβουν ενημέρωση και εκπαίδευση για τη χρήση των τεχνικών παρακολούθησης γης, ώστε όταν αυτές επεκταθούν στον Νομό μας, να μην χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση ως «άλλοθι» και εργαλείο περικοπών των ενισχύσεών τους!


Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βοιωτίας