Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΔΤ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ;

 

07/07/2022

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αλίαρτο, εκδήλωση παράδοσης  των Κήπων της Αλιάρτου, του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας, από την Περιφέρεια στον Δήμο Αλιάρτου.

Το ερώτημα είναι γιατί η κ. Αντιπεριφερειάρχης καθυστέρησε ακριβώς τρία χρόνια!!!

Η παραχώρηση των Κήπων της Αλιάρτου έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από επίμονες προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών, όπως καλά γνωρίζει η Δημοτική Αρχή. Η αποδέσμευση των Κήπων της Αλιάρτου από την εκκαθάριση έγινε στις 28 Ιουνίου 2019 από την αρμόδια, σύμφωνα με τον νόμο, εκκαθαρίστρια του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας. Επειδή συνεχίζεται η πολιτική καπηλεία του θέματος επισυνάπτουμε την απόφαση της εκκαθαρίστριας.

Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση από την πλευρά της κας Παπαθωμά μοναδικό θύμα έχει τον Δήμο Αλιάρτου και τους ανθρώπους του. Τρία χρόνια χαμένα για τον πολιτισμό, την αναψυχή, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής.

Στο σημείο αυτό, σημειώνουμε τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων αγροτών, για παλιές οφειλές που πρέπει να διευκρινιστούν ή να ρυθμιστούν.

Η κ. αντιπεριφερειάρχης όμως έχει «ξεχάσει» και ένα ακόμη μεγάλο έργο για την περιοχή της Αλιάρτου και όχι μόνο. Τη δημιουργία του «Κέντρου Καινοτόμων Εφαρμογών Γεωπονικών Επιστημών» σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το παλιό εκκοκιστήριο το Μάρτιο του 2018.

4 χρόνια μετά, θα απολογηθεί κανείς γι αυτή την απραξία;

Δύο βασικά είναι οι λόγοι αυτής της καθυστέρησης α] Να «ξεχαστεί» ότι είναι έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι πιο εύκολη η διαστρέβλωση και η παραπλάνηση, όπως επιχειρήθηκε από την περιφέρεια και σε παλαιότερα δημοσιεύματα. β] Να ενταχθεί η εκδήλωση στα προεκλογικά σχέδια της κυβερνητικής πλέον αντιπεριφερειάρχη.

Ο λαός της Αλιάρτου όμως γνωρίζει και θυμάται. Σύντομα, θα στείλει σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη και τους τοπικούς εκπροσώπους του.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ