Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς.



Συναντήθηκα με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς (ΕΕΕΔ Λιβαδειάς), αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, κο Τάσο Παλαμίδα, τον Γραμματέα, κο Νίκο Ανέστη, την Ταμία, κα Μαρία Σύρου, και τα μέλη κα Μαριάννα Δημακοπούλου και κο Γιάννη Ζητουνιάτη, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ΕΕΕΔ Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 2004, με σκοπό την επικουρική και οργανωμένη υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού στην διαχείριση καταστάσεων κρίσης, καθώς επίσης και την έρευνα και διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα η οποία είναι καταχωρημένη στα μητρώα των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι τομείς δράσης της είναι: ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο, φυσικές καταστροφές (γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα), τεχνολογικές καταστροφές (βιομηχανικοί κίνδυνοι), πρώτες βοήθειες, επικοινωνίες και δασοπροστασία.

Το εθελοντικό έργο τους έχει αφήσει ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες.

Ο Δήμος Λεβαδέων, οι όμοροι Δήμοι, καθώς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρέπει να ανταποκριθούν στις ανάγκες για εξοπλισμό, απαραίτητο στο εθελοντικό τους έργο.

Ευχήθηκα υγεία, δύναμη, επιτυχία στο έργο τους και τους διαβεβαίωσα ότι θα βοηθήσω στην άμεση επίλυση των αιτημάτων τους!


Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βοιωτίας