Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΔΤ, Επίσκεψη των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βοιωτίας σε φορείς της Λιβαδειάς

 



20/4/2023

Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΦΚΑ, στο Γενικό Νοσοκομείο και στη ΔΕΥΑΛ, όπου οι υποψήφιοι είχαν τον χρόνο να συζητήσουν με τους αρμόδιους των υπηρεσιών αλλά και με τους εργαζόμενους.

Τα θέματα προς συζήτηση που προέκυψαν και καταγράφηκαν ήταν πάρα πολλά και οι προβληματισμοί και τα αναπάντητα ερωτήματα βασικότατα και άμεσα με τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.  Η σοβαρή υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάντληση όλων των εργαζόμενων, αποτελεί κοινό παρανομαστή στους προαναφερόμενους φορείς, με κορυφαίο το Γενικό Νοσοκομείο. Σημαντικό στοιχείο συνιστά η αντιδιαμετρική άποψη του Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά την άψογη λειτουργία του, με εκείνη των ιατρών οι οποίοι, με πραγματική αγωνία, διαβεβαίωσαν ότι «δεν υπάρχει καμία ασφάλεια για τη ζωή των πολιτών της Βοιωτίας».

Κατά δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό λόγο, έγινε φανερό, ότι ακόμη και εκεί που υπάρχει τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως ο αξονικός τομογράφος που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται ανεκμετάλλευτος, διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ειδικότητα. Η λύση βρίσκεται σε συνεργασία εργολάβους, με αυτονόητο το υψηλό κόστος.

Κατά την επίσκεψή μας στον ΕΦΚΑ ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη διεκπεραίωση των συντάξεων (αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 500), εκείνων που προέρχονται από διαδοχικές ασφαλίσεις και ειδικότερα από πρώην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Η ψηφιοποίηση, επιπρόσθετα, απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο δεν υπάρχει.

Στη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, από τη συζήτηση αναδείχθηκε έντονη η αγωνία για την υλοποίηση του προϋπολογισμού, καθώς το κόστος ενέργειας και των απαραίτητων υλικών έχει τριπλασιαστεί, ενώ η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει την υποσχόμενη επιχορήγηση των ΔΕΥΑ όλης της χώρας. Επιπλέον, δεν έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα γίνει η κατανομή, έτσι ώστε να μην ευνοηθούν μόνο οι χρεωμένες ΔΕΥΑ, αλλά να επιβραβευθούν και οι υγιείς οικονομικά. Εκφράστηκε επίσης η καθολική αντίθεση στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού από τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται ως κυβέρνηση:

·       να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

·       να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού

·       να δημιουργήσει ένα Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βοιωτίας