Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

«Μαχαίρι» βάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

 


Με Ερώτηση που κατέθεσα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, και Οικονομικών, και συνυπέγραψαν 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έφερα στη Βουλή το ζήτημα των προκλητικών περικοπών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που για ορισμένους φτάνει μέχρι και στην κατάργησή του!

Σε μια περίοδο που το πρωτοφανές «τσουνάμι» ακρίβειας ξετινάζει τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση ετοιμάζει τον μηδενισμό του επιδόματος για 15.300 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και σημαντική περικοπή του για δεκάδες χιλιάδες άλλους, με μεγάλους «χαμένους» τους εργαζόμενους στους Δήμους της χώρας…

Χωρίς να τεκμηριώνει τον απαράδεκτο σχεδιασμό της σε καμία επιστημονική μελέτη για τους πραγματικούς κινδύνους των συνθηκών εργασίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «τσεκουρώνει» πάνω από το 50% του επιδόματος για πολλές κατηγορίες εργαζομένων στους Δήμους, για τις καθαρίστριες των σχολείων, τους επόπτες καθαριότητας, τους εργάτες, τους οικοδόμους, τους τεχνίτες, τους υδραυλικούς, τους εργάτες κήπου, τους δενδροκηπουρούς – δενδροκόμους, τους κηπουρούς κ.α.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΠ-ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, και όλοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν με απόγνωση το εισόδημά τους να εξανεμίζεται μέρα με τη μέρα, αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ζητούν την απόσυρσή τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συντάσσεται με τον αγώνα των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την επίθεση στο εισόδημά τους!

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1Nxv1mV2BzT9z8b6y9J6lsF-u9R88mGu5/edit?fbclid=IwAR3fhQcbSJgGE618kc8azNgq9kHTPyELk_f8DnAkU2bt-ep7PUd3TQUikZE


Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βοιωτίας