Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Απαντήστε, κ. Πλεύρη, στους πολίτες της Λιβαδειάς, πότε επιτέλους θα λειτουργήσει η Τοπική Μονάδα Υγείας!

 




Με κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, έφερα για τρίτη συνεχή φορά στη Βουλή το ζήτημα της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤοΜΥ) Λιβαδειάς, που ιδρύθηκε το 2019 αλλά δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα, χωρίς όμως και πάλι ο κ. Πλεύρης να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το 2017 το δίκτυο των πρώτων 127 Τοπικών Μονάδων Υγείας, ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε πολύτιμες υπηρεσίες πρόληψης, προαγωγής υγείας και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να επιβαρύνονται τα εξωτερικά ιατρεία και τα τμήματα επειγόντων των Νοσοκομείων…

Όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έδειξε πως θέλει να υπονομεύσει την απαραίτητη αυτή μεταρρύθμιση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΤoΜΥ Λιβαδειάς. Με απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2019 η μίσθωση ακινήτου, με διάρκεια τριών ετών. Το κτήριο προσαρμόστηκε στις προδιαγραφές της προκήρυξης και ο ιδιοκτήτης υπεβλήθη σε μεγάλες δαπάνες, αλλά ο Υπουργός δεν υπέγραψε τη σύμβαση ενοικίασης…

Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι να ζημιώνεται το δημόσιο, αφού ο ιδιοκτήτης διεκδικεί πλέον με αγωγές τα χρήματά του, ενώ η τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς δεν επωφελείται από μια κρίσιμη υγειονομική υποδομή, που ειδικά μέσα στην πανδημία θα προσέφερε σημαντική αποσυμφόρηση στο Νοσοκομείο της πόλης!

Ο Υπουργός Υγείας πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την ΤοΜΥ που η κυβέρνησή του εδώ και δυόμισι χρόνια στερεί από τους πολίτες της Λιβαδειάς, και να φροντίσει επιτέλους για την άμεση λειτουργία της!

Το βίντεο της Επίκαιρης Ερώτησης διαθέσιμο εδώ:

https://youtu.be/-eU7sFfYs9k

 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Βοιωτίας