Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θήβας, Λέμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή της Θίσβης

Η εισβολή των ανεμογεννητριών στη Δ.Ε. Θίσβης συνεχίζεται ακάθεκτη.

18 νέες γιγάντιες ανεμογεννήτριες υποθηκεύουν το μέλλον μίας περιοχής και θα προστεθούν στις δεκάδες ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και υδατοκαλλιέργειες που έχουν εγκατασταθεί ή έχουν πάρει έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Μετά και από αυτά τα -υπό έγκριση-  αιολικά πάρκα οι θέσεις «Σταμάλιος» και «Λυκομούζι» δε θα θυμίζουν τίποτα από τη φυσιολογία της περιοχής. Τι κι αν η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο ΝATURA και στις περιοχές ΙΜΜΑ (σημαντικές περιοχές για τα θαλάσσια θηλαστικά). Στον βωμό του κέρδους και της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων γίνεται πάρτι ασυδοσίας και αδιαφάνειας.

Δήμος Θηβαίων, Περιφέρεια Στερεάς και «Υπουργείο Περιβάλλοντος» δεν επιτρέπεται να λειτουργούν- στην καλύτερη περίπτωση- ως Πόντιοι Πιλάτοι αλλά να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες τους και να ζητήσουν άλλου είδους ανάπτυξη στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είμαστε με τους πολίτες και τα κινήματα και συμμετέχουμε ενεργά ενάντια στον βιασμό της περιοχής από την περιβαλλοντοκτόνα κυβέρνηση και τα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΘΗΒΑΣ